Back to overview

Amsterdams Chemisch Dispuut

Het Amsterdams Chemisch Dispuut (ACD) is de studievereniging voor Scheikundestudenten in Amsterdam. De vereniging behartigt de belangen van de studenten zo goed mogelijk. Dit wordt gedaan door studiegerelateerde zaken voor de studenten te regelen, zoals boekverkoop, onderwijszaken en bedrijfsexcursies. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals borrels, excursies, feesten, sportactiviteiten en andere leuke uitjes. Hierdoor krijgt het studeren een leuke extra dimensie.

Additional information

  • Geschiedenis
  • Activiteiten
  • Visie

Het ACD is op 7 november 1945 opgericht voor scheikundestudenten aan de UvA. De opleiding scheikunde zit sinds 2010 op Science Park en is sinds 2016 een joint-degree. Dit betekent dat de opleiding wordt gevolgd aan zowel de UvA als de VU. Hiervoor is het ACD sindsdien de studievereniging voor scheikundestudenten aan zowel de UvA als de VU. Het ACD heeft om deze reden ook twee locaties waar de leden kunnen samenkomen. Op Science Park (SP A0.09) en in het W&N-gebouw KA.371.

Het ACD organiseert zowel educatieve als sociale activiteiten. Een jaarlijks symposium, twee oriëntatiemarkten, vele lezingen en excursies, een bedrijvendag en een buitenlandse excursiereis vallen onder de educatieve activiteiten. Daarnaast neemt het ACD ook elk jaar weer deel aan het PAC-symposium. Maandelijkse activiteiten van onze Activiteiten- en BarCommissie (ABC), wekelijkse borrel van de ABC (op vrijdagen), vier feesten op verscheidene locaties, een allejaarsweekend, een eerstejaarsweekend, het ACDiner, tweemaandelijkse sportactiviteiten en vele activiteiten voor onze actieve leden (CWAL), eerstejaarstudenten (EJC) en masterstudenten (MAC) vallen onder de sociale activiteiten. Verder worden er ook activiteiten georganiseerd samen met zowel bètaverenigingen op de UvA als op de VU en neemt het ACD deel aan de ONCS, een groot sporttoernooi van alle scheikundestudenten in Nederland.

Het ACD ondersteunt de scheikundestudent van de UvA en de VU op de manier wat zij prefereren. Hierdoor biedt het ACD zo een groot en divers aantal aan activiteiten aan, zodat er voor elke student wat wils is. Naast activiteiten ondersteunt het ACD de studenten ook op vele andere manieren, zoals het verkoop van boeken en andere studiebenodigheden. Ook zijn de kamers van het ACD dé plek waar scheikundestudenten met elkaar samenkomen en samen kunnen leren/praten/ontspannen. Dit allemaal met het doel dat alle scheikundestudenten een welkom en fijn gevoel hebben tijdens hun studie.

All contact information

Location

Science Park 904 Amsterdam

Tags and categories

Studieverenigingen