Back to overview

Comt onoos’len naerstighlijck gheleertheydt ontvanghen

CONGO is de studievereniging van Biologie, Bio-medische Wetenschappen en Psychobiologie aan de UvA. Opgericht als een klein biologenclubje in 1919 en uitgegroeid tot een grote actieve vereniging. Een zeskoppig bestuur en ongeveer 230 actieve leden, organiseren activiteiten van een Eerstejaarsweekend tot congres, feesten en de liftwedstrijd. Ook is CONGO de plek waar je je boeken kunt kopen en terecht kunt met vragen en klachten over je studie. Kortom, een vereniging waar niets moet en alles mag!

Additional information

  • Meer over Congo

Studievereniging Congo (Comt Onoosl’n Naerstighlijck Gheleertheydt Ontvanghen) is met 101 jaar de oudste biologen vereniging van Nederland.
Naast biologie zitten ook biomedische wetenschappen en psychobiologie bij onze vereniging. We tellen ongeveer 2000 leden, waarvan 220 leden actief zijn bij een commissie
We hebben 26 verschillende commissies die allemaal hun eigen functie hebben! De meeste van deze commissies zorgen ervoor dat we een rijkelijk gevulde jaarplanning hebben met voor ieder wat wils (denk aan excursies, borrels, workshops, weekenden weg, carieredagen etc)
Bij een commissie gaan is dan ook een leuke manier om vrienden te maken en samen een evenement op te zetten (houdt onze facebook @activiteiten studievereniging congo in de gaten om de data voor de open vergaderingen niet te missen!) .

Student zijn we natuurlijk allemaal en proeven van het studentenleven proeven hoort daar natuurlijk bij. We borrelen dan ook dinsdags in de stad (bij onze stamkroeg) en hebben vrijdags een vrijmibo in onze verenigingskamer
Je kunt Congo ook prima leren kennen vanaf science park (vanuit de Congo kamer!). Hierin zijn altijd wel congolezen te vinden die in zijn voor een praatje, spelletje of drankje.
We zijn er zelfs als je druk aan het studeren bent en eigenlijk een (gratis) kopje koffie of thee nodig bent (en ja, dan mag je best even komen klagen over je vakken of labpartners ;)).

Naast al dit sociale contact, kun je via ons ook met korting je studieboeken, labjassen en snijsets kopen (ga naar congo.eu!).

Congo is dus een plek om mensen te ontmoeten, dingen op te pakken die je leuk vind en vooral om met een gerust hart aan je studententijd te beginnen.

All contact information

Contact

Phone 020 525 7853

Location

Science Park 904 Amsterdam

Tags and categories

Studieverenigingen