Back to overview

DWARS, GroenLinkse jongeren afdeling Amsterdam

DWARS is een politieke jongerenorganisatie die groene, linkse en vrijzinnige idealen nastreeft. Wij zijn de onafhankelijke jongerenvereniging gelieerd aan GroenLinks. Wij volgen GroenLinks dan ook op een positieve maar tegelijkertijd kritische manier.

Spotlight

Additional information

  • Komende Activiteiten
  • Wat kan je doen bij DWARS Amsterdam

DWARS Amsterdam heeft altijd wel iets op de Agenda staan, van Thema Avonden tot een gezellige meetups en elke 2 weken de open bestuursvergaderingen. Hieronder staan de komende 3 activiteiten, verder kan je altijd de Agenda (https://dwars.org/amsterdam/agenda/) kijken of als lid aansluiten bij de DWARS Amsterdam Appgroep.

 

Online Thema Avond: Corona, kantelpunt voor het klimaat?
-26 Augustus, inloop 20:00

Online kennismakingsavond / Online introduction / Mixer
-2 September, om 19:00

Open vergadering van de Actie Commissie van Amsterdam.
-3 September, om 19.30

Ben je geïnteresseerd in één van de activiteiten, stuur dan een mail naar amsterdam@dwars.org

Indien je lid wordt van DWARS Amsterdam is het soms lastig om actief te worden, al helemaal als je door de bomen het bos niet meer ziet. Met het Bestuur, Commissies, Activiteiten, Thema Avonden, Trainingen en Regiogroepen is er veel te doen. Hieronder worden alle onderdelen van DWARS Amsterdam kort uitgelegd zodat je als nieuw lid meteen aan de slag kan!

 

Commissies:
Er zijn op dit moment 3 actieve commissies, diversiteit, acties (ACCIE) en politiek (PACT). Deze 3 commissies houden zich elk bezig met een bepaald thema en werken samen aan opiniestukken, protestacties, online campagnes, maar kunnen ook advies geven aan het bestuur over een beter diversiteitsbeleid.
Commissies zijn een geweldige manier om bij te dragen aan de vereniging, meer te leren over de ‘inner-workings’ van DWARS Amsterdam en natuurlijk andere leden te ontmoeten.

Commissies

Activiteiten:
De activiteiten binnen DWARS Amsterdam worden georganiseerd binnen de Provincies Noord-Holland en Flevoland. De activiteiten zijn veelal gericht op de DWARSe idealen, maar ook een goede kans om in contact te komen met andere leden. Activiteiten bij DWARS Amsterdam zijn erg gezellig en een goeie manier om je horizon te verbreden.

Thema Avonden:
Thema avonden vallen ook onder activiteiten, maar zijn vaak diepgaander en gaan over een specifiek politiek onderwerp. Bij thema avonden zijn vaak speciale sprekers aanwezig, worden belangrijke fragmenten van documentaires bekeken en is er natuurlijk ruimte voor discussie. Het idee van thema avonden is om meer kennis op te doen en het is een goede kans om je mening over een onderwerp te ontwikkelen.

Trainingen:
Soms zijn er ook speciale trainingen georganiseerd door DWARS Amsterdam. Deze trainingen zijn bedoeld om jouw politieke skills te ontwikkelen en van een professional te leren. Er zijn trainingen over campagne voeren, debattraining, online discussiëren en nog veel meer. Trainingen zijn een geweldige manier om je te ontwikkelen binnen DWARS Amsterdam!

Regiogroepen:
Regiogroepen zijn de crème de la crème van DWARS Amsterdam. Omdat de regio Noord-Holland en Flevoland te groot is om overal actief te zijn maakt DWARS Amsterdam gebruik van regiogroepen. Dit zijn kleine lokale afdelingen die soms activiteiten organiseren en zich bezighouden met de lokale politiek. De huidige regiogroepen zijn in Alkmaar, Almere en Hilversum. Het opstarten van een eigen regiogroep is ook een optie!


Bestuur:
Het bestuur van DWARS Amsterdam bestaat uit actieve leden die hebben besloten hun tijd en energie te steken in de vereniging. Er zijn de vaste taken zoals Voorzitter, Secretaris en Penningmeester, maar ook algemene bestuursleden die zich bezighouden met taken zoals Promotie, Activiteiten organiseren en nog veel meer. Het Bestuur wordt elk jaar voor de zomer gekozen. Indien je dus echt je wil inzetten voor de vereniging en nog actiever wil worden bij DWARS Amsterdam, stel je dan volgend jaar verkiesbaar voor een bestuursfunctie

Word actief

 

All contact information

Contact

Phone 030-2399991

Location

Sint Jacobsstraat 12 Utrecht

Tags and categories

Politieke jongerenorganisaties