Back to overview

AIESEC Amsterdam

Van jonge mensen leiders maken met een positieve impact. Dat is de missie van AIESEC; de grootste studentenorganisatie ter wereld. AIESEC is actief in 127 landen, en in Nederland aanwezig in 11 universiteitssteden. De Amsterdam-afdeling bestaat uit 37 mensen. Deze part-timers en full-timers bieden samen professionele stages en vrijwilligerswerkprojecten aan. Weg met AIESEC, of interesse in een bestuursfunctie? Neem contact met ons op!

Additional information

  • Over AIESEC
  • Het leiderschap dat wij ontwikkelen
  • Wie kan een AIESECer worden
  • Onze uitwisselingsproducten

AIESEC is een wereldwijd platform voor jongeren om leiderschap in zichzelf te ontwikkelen. Wij zijn een apolitieke, onafhankelijke, non-profit organisatie gerund door studenten en recent afgestudeerden. Onze leden zijn geïnteresseerd in wereldproblemen, leiderschap en management. AIESEC discrimineert niet op basis van etniciteit, geslacht, seksuele oriëntatie, religie of origine.
Sinds de oprichting van AIESEC in 1948, hebben wij meer dan een miljoen jongeren gestimuleerd zichzelf te ontwikkelen door middel van een AIESEC ervaring. De impact van onze organisatie is te zien aan onze alumni, gerepresenteerd door wereldleiders in bedrijven en NGO’s, waaronder een Nobelprijswinnaar voor de vrede, Martti Atisaari uit Finland.

In AIESEC geloven we dat jongeren de sleutel zijn tot een betere toekomst. Met elke ervaring die wij bieden, hopen wij jonge leiders te ontwikkelen met onderstaande kwaliteiten:

  • Het vermogen om anderen in hun kracht te zetten: Duidelijke communicatie, betrokken zijn in betekenisvolle gesprekken en het creëren van een omgeving waarin anderen worden gesterkt om zelf actie te ondernemen.
  • Oplossingsgerichtheid: Flexibel zijn, bereid zijn om risico’s te nemen en actief op zoek gaan naar oplossingen voor bestaande problemen.
  • Zichzelf een wereldburger voelen: Op de hoogte zijn van gebeurtenissen in de wereld en genieten van het aannemen van een actieve rol om bij te dragen aan een betere wereld voor iedereen.
  • Bewust zijn van zichzelf: Kennis hebben van persoonlijke kwaliteiten, naar eigen waarden leven en het constant ontdekken van eigen passies.

Kun jij je een wereld voorstellen waarin wij elke jongere enthousiast maken en helpen om deze kwaliteiten te ontwikkelen? Wij zouden graag een mooiere toekomst zien voor iedereen. Dat is waarom wij doen wat we doen.

Eenieder die gelooft in de AIESEC visie, die de missie van AIESEC ondersteunt en die leeft volgens de AIESEC waarden is deel van onze jeugd leiderschapsbeweging, en is dus een AIESECer. Dit kunnen partners zijn die zich verenigen met onze waarden en visie, maar ook onze ouders die ons onvoorwaardelijk ondersteunen in onze weg naar leiderschap.

Bij AIESEC kun je op drie verschillende soorten uitwisselen gaan. Deze verschillen in doel, soort organisatie en duur.

Global volunteer:  is een cross culturele vrijwilligersproject voor jonge individuen die zich persoonlijk willen ontwikkellen en een positieve invloed op de wereld willen hebben. Deze uitwisseling duurt 6-8 weken en is altijd bij een non-profit organisatie of NGO.

Global Talent: is een professionele stage voor jonge mensen die graag internationale ervaring op willen doen voor hun verdere carrière en om zich te ontwikkelen in een multiculturele setting. Deze uitwisselingen vinden plaats bij een bedrijf en duren 3 tot 18 maanden.

Global Teacher: Ontwikkel je leiderschapskwaliteiten en boost je carrière met deze kans om te werken als leraar in het buitenland. Deze uitwisseling duurt 9-78 weken en vinden plaats bij verschillende soorten educatie organisaties.

All contact information

Location

Nieuwe Achtergracht 170 Amsterdam

Tags and categories

Studentenorganisaties