Terug naar overzicht

Amsterdamse Studentenzeilvereniging Orionis

Orionis zeilt en feest! Je bent aan het goede adres als je wilt leren zeilen, wedstrijden wilt varen of gewoon wilt chillen op het water. Als je meer van een feestje houdt ben je ook meer dan welkom: elke week borrelen we in sociëteit de Heilige Zeug en daarnaast organiseren we allerlei feesten en andere activiteiten. Orionis kent geen verplichtingen of ontgroening, maar wel een intensieve introductieperiode en een knallend inauguratieweekend! Bootje varen, biertje drinken en vaar je eigen koers!

Vereniging in beeld

Uitgebreide informatie

  • Bootje varen, biertje drinken
  • Zeilen
  • Evenementen
  • Borrelen
  • Studie en Orionis combineren
  • Lid worden?

Dé Amsterdamse Studentenzeilvereniging Orionis, opgericht in 1985, is met driehonderd leden één van de grootste zeilverenigingen van Nederland en zelfs de enige in Amsterdam. Het is een vereniging die buiten het toegankelijk maken van de zeilsport onder studenten ook houdt van de daarbijbehorende gezelligheid. Bij Orionis kun je zo actief worden als je zelf wilt en je op verscheidene gebieden ontwikkelen. Kom vooral gezellig een bootje varen en een biertje drinken!

Kun je nog niet zeilen of zit je al elke week op een zeilboot? Het kan allemaal! Er is voor iedereen wat. Onze valkopleiding leert leden op een laagdrempelige manier zeilen. Tijdens de opleiding leer je in vier weken tijd de basisprincipes van het valkzeilen. Daarnaast hebben we voor de wat fanatieke zeilers de J22-opleiding en de skûtsje-opleiding. De skûtsje-opleiding organiseert verschillende trainingsdagen door het jaar heen. Ook doen zij mee aan vrijwel alle zeilwedstrijden van het land. Dus heb je altijd al maat of schipper willen worden? Dit is jouw kans!

Orionis staat bekend om haar vele weekenden. Door het jaar heen worden door onze tal van commissies verschillende evenementen georganiseerd. Hierbij valt te denken aan de wintersportweek (WISPO), onze verjaardag (VWF) en het SLAK. Het SLAK is zelfs een evenement met meer dan 300 deelnemers! Tijdens deze evenementen wordt er gezeild én gefeest. Daarnaast wordt aan het begin van het jaar het belangrijkste weekend georganiseerd: het Monsterweekend. Dit weekend staat vol in het teken van de nieuwe leden. Tijdens dit weekend wordt er veel gefeest en leer je de leden kennen. Een beter combinatie bestaat er niet! Wie weet organiseer jij straks een van deze geweldige weekenden.

Orionen zijn niet alleen te vinden op de Friese meren. Elke woensdagavond staan Orionen weer in ‘De Heilige Zeug’ tot in de late uurtjes te borrelen en te dansen. Het barbestuur zorgt dat jij altijd een biertje in je hand hebt. De borrels worden dan ook vaak druk bezocht. Ook borrelen onze acht disputen (of zoals wij ze in nautische termen noemen: vloten) allemaal nog op andere dagen in hun eigen stamkroegen. Er vloeit dus genoeg bier bij Orionis!

Orionen kunnen dan wel zeilen en feesten, maar kunnen ook erg goed studeren. Orionis en je studie zijn goed te combineren. Bij Orionis is niks verplicht en gaat je studie altijd voor. Orionis biedt je ook de mogelijkheid om het maximale uit je studententijd te halen. Je ontmoet vrienden voor het leven!

Wil je ons leren kennen, kom dan gezellig langs op de woensdagavond in september of maart. Tijdens deze maanden zullen we elke woensdag vanaf 21:00 in De Heilige Zeug klaar staan om jullie met open armen te ontvangen. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd zodat jullie met ons gezellig een praatje kunnen maken en de sfeer van Orionis kunnen proeven. In de laatste week van augustus kan je ons ook vinden op de MS Risico. Deze boot ligt dan in het water vlakbij NEMO. Op de MS Risico kan je genieten als een echte Orioon. Of zoals wij het zouden zeggen ‘bootje drinken, biertje varen’. Zien we je dan?

Alle contactinformatie

Contact

Telefoon 020 - 525 37 17

Locatie

Science Park 306 Amsterdam

Tags en categorieen

Studentensportverenigingen
Studentenverenigingen