Terug naar overzicht

ASVA Studentenunie

De ASVA Studentenunie is de belangenbehartiger voor en door studenten aan het hoger onderwijs in Amsterdam. ASVA helpt je je gehele studententijd lang en is op de volgende vlakken actief; Diensten: fietsverkoop, kamerloting, rechtshulp en bakfietsverhuur, Belangenbehartiging: lobby voor studentenhuisvesting en onderwijs, Studentenleven: ondersteuning van de actieve student, studieverenigingen, bestuurscursussen en het Platform.

Uitgebreide informatie

 • Diensten
 • Vakbond
 • Over ASVA

Bij ASVA kan je terecht voor tal van diensten die je ondersteunen tijdens je studietijd. Word lid van ASVA en maak gebruik van:

ASVA Diensten

 • De goedkoopste legale fiets (€65) van Amsterdam
 • Het kamerbureau van ASVA voor eerlijke kamers
 • Tal van trainingen bij Academy, bijvoorbeeld effectief vergaderen en Photoshop
 • Gratis rechtshulp voor problemen met je huurbaas, studie of DUO
 • Leen bij ons een bakfiets om hiermee makkelijk spullen te verhuizen
 • Een beamer nodig voor een presentatie? Huur er een bij ons. Kijk hier voor het volledige aanbod.

Voor vragen over de diensten van ASVA en om van diensten gebruik te maken neem je contact op met de ASVA studentenbalie!

Gebruikmaken van de diensten van ASVA? Word lid!

ASVA behartigt de belangen van de Amsterdamse student en dat is hard nodig! Zowel de kwaliteit als de toegankelijkheid van het onderwijs heeft het zwaar te verduren. Ook is het, met een kamertekort van 9.000 woningen, ontzettend moeilijk voor studenten om een kamer te vinden in Amsterdam.

Bij ASVA zijn studenten wekelijks in touw om op het gebied van huisvesting en onderwijs die veranderingen te krijgen waar studenten recht op hebben. Hiervoor wordt informatie verzameld en zijn we in staat een bijdrage te leveren aan het maatschappelijke debat. Wanneer we iets tegenkomen wat ons niet zint hebben we veel verschillende middelen om ons hiervoor hard te maken, bijvoorbeeld:

 • Het gesprek aangaan met wethouders, gemeenteraadsleden of het College van Bestuur
 • Het doen van onderzoek om de problemen onderbouwd onder de aandacht te krijgen
 • Het schrijven van een persbericht of opinieartikel
 • Actievoeren met honderden of zelfs duizenden studenten

Het begin van je studietijd betekent een nieuw leven. Naast alle leuke dingen, het beginnen van een nieuwe opleiding en het ontmoeten van nieuwe mensen, brengt studeren ook een hoop vragen met zich mee. Want hoe zit het nu precies met de OV-kaart, het bindend studieadvies en het leenstelsel? En kun je in Amsterdam tegenwoordig nog wel een kamer vinden? De ASVA studentenunie helpt je hierbij. Wij geven antwoorden op al je vragen over de universiteit, het wonen in Amsterdam en het studeren zelf. Bij ASVA staat het belang van de student centraal. We vragen continue aandacht voor goed onderwijs, onder andere door in gesprek te gaan met politici en de media. Maar het belangrijkste vinden we het gesprek met jou. Wat vinden studenten eigenlijk van het hoger onderwijs, en wat moet er verbeterd worden?

ASVA heeft verschillende diensten die jouw studententijd gemakkelijker maken. Bij onze studentenbalie in CREA kun je terecht met al je vragen over studeren in Amsterdam. Bovendien verkopen we om de week op dinsdag goedkope fietsen (volkomen legaal!) en beschikken we over een kamerbureau. Ook staan we je gratis bij als je juridisch hulp nodig hebt. Als je bijvoorbeeld problemen hebt met je huisbaas of studiefinanciering, helpen we je graag.

ASVA is altijd op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde studenten om de organisatie te versterken. Wil jij actief worden bij ASVA? Kijk dan eens bij onze vacatures of stuur een open sollicitatie naar vicevoorzitter@asva.nl

Alle contactinformatie

Contact

Telefoon 020-5252926

Locatie

Nieuwe Achtergracht 170 Amsterdam

Tags en categorieen

Studentenorganisaties

Maak kennis

Maarten van Dorp

Voorzitter 20|21 maarten[at]asva.nl