Terug naar overzicht

Amsterdamse Studentenvereniging Gay

De missie van A.S.V.Gay is het bevorderen van het onderling contact, de zichtbaarheid, de (zelf)acceptatie, de emancipatie en de integratie van homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender en queer – studenten in Amsterdam.

Uitgebreide informatie

  • Welkom bij A.S.V.Gay!

A.S.V.Gay is de LHBT-studentenvereniging van Amsterdam. Opgericht in 2010 is A.S.V.Gay inmiddels uitgegroeid tot een middelgrote vereniging met 300 leden. Zoals het een studentenvereniging betaamt borrelt A.S.V.Gay iedere week in haar stamkroeg, de Amstel54. Wij zijn hier vanaf de eerste collegeweek iedere dinsdag en woensdag van 21.00 tot 02.00 te vinden. Vanwege de huidige wetgeving kunnen er per keer zo’n twintig mensen komen borrelen.

Ook deze introductieperiode hebben we introductieactiviteiten, in een aangepaste vorm. Onze introductieperiode bestaat uit de Kweekweek, en wordt traditioneel afgesloten met een weekendje weg: de Ontrozing. Helaas kunnen we nu niet op weekend, maar er zullen alternatieve activiteiten worden georganiseerd. De activiteiten zijn toegankelijk voor leden en zijn meestal erg divers. Zo hebben we bijvoorbeeld onlangs een stadsspel gehouden, een kanotocht en verschillende parkborrels. Ook in het nieuwe jaar hopen we door te kunnen blijven gaan met dit soort activiteiten.

Wat ook doorgaat, is de veilige en open sfeer bij A.S.V.Gay: iedereen is welkom. Om dit te garanderen op borrels,  hebben we verschillende manieren waarop we eerstejaars bij de vereniging proberen te betrekken. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de borrelbuddy’s. Hierbij wordt je aan een oud-lid gekoppeld, zodat die je kan voorstellen aan wat andere mensen binnen de vereniging. Ben je geïnteresseerd? Kijk dan op onze website voor meer informatie.

Dus, ben je tussen de 16 en 30 jaar, net begonnen met studeren of halverwege, dol op bier, wijn of fris, maatschappelijk betrokken of fan van de leukste feestjes, homo, trans, bi, lesbisch, queer of (ja echt!) hetero? Twijfel dan niet langer en laat A.S.V.Gay jouw studententijd verrijken!

 

Alle contactinformatie

Contact

Locatie

Nieuwe Achtergracht 170 Amsterdam

Tags en categorieen

Studentenverenigingen